Ніжне м'ясо товстолобика після копчення зберігає до 60% вітамінів, а в продукті холодної обробки міститься ще більше корисних речовин. Товстолобик - це дуже корисна риба, яка містить набір всіх необхідних елементів, що сприяють нормальній життєдіяльності організму людини. До них слід віднести різні мікроелементи, набір вітамінів, в тому числі і ненасичені жирні кислоти.
У зв'язку з цим, товстолобик є дієтичної рибою, яка легко засвоюється організмом і легко перетравлюється, не створюючи відчуття тяжкості в шлунку. У товстолобика міститься до 20% ненасичених жирних кислот, які зменшують ймовірність появи таких захворювань, як атеросклероз або рак. Крім цього, товстолобик рекомендується до вживання в їжу людям, що страждають на погану роботу серця, судин, шлунку і т.д.