М'ясо сома містить вітаміни групи В, А, С, РР, Е, мікро- і макроелементи (кальцій, калій, марганець, залізо, йод, цинк, магній, натрій, хлор, мідь, хром, кобальт, нікель, хром, фтор) , протеїни і амінокислоти (особливо багато в ньому лізину). Таким чином, продукт дуже корисний дітям, вагітним жінкам і ослабленим хворим, яким ці речовини життєво необхідні для росту, розвитку і якнайшвидшого одужання. Страви з сома при регулярному вживанні роблять благотворний вплив на стан центральної нервової системи, слизових оболонок, шкіри, волосся, нігтів і роботу травного тракту. Всього 200 г м'яса цієї риби покриває добову потребу організму людини в білках тваринного походження.