Сир ковбасний копчений корисний, смачний і завжди є гарним доповненням як до повсякденного харчування, так і до святкових гулянь. Цей сир виробляється з натуральних сирів. Зазвичай їх змішують з сиром, жиром, олією, спеціями, вершками та багатьма іншими добавками.
Завдяки технології приготування копченого ковбасного сиру він зберігає всі корисні якості сирів, з яких був приготовлений. Особливо він багатий на кальцій, білок і фосфор, також, необхідний будь-якому людському організму, натрієм.
Ковбасний сир копченого типу можна вживати з чаєм або кавою, у складі бутерброду на сніданок, також він смачний і як повністю самостійна страва, наприклад, у складі класичної сирної тарілки, так і як доповнення до салатів та іншої їжі.