Сир Camembert le Maubert
Країною походження рецептури вважається Франція. Саме там вперше був створений цей м'який сир із цікавою органолептикою: ніжний смак вершків доповнений відчутною гіркуватістю, а грибний запах надає композиції особливого шарму. Його характерною рисою стала скоринка, утворена грибковими мікроорганізмами. Біла пліснява та особливий аромат не дадуть вам сплутати цей сорт ні з яким іншим.
Створення ідеального камамберу
Сир роблять у період з початку осені до кінця весни. Цілісне непастеризоване молоко стало основою продукту. Враховуючи ніжну структуру даного сорту, перевертання вже готових згустків потребує особливої обережності – з цим здатний впоратися лише справжній профі. Після того, як згусток посолений, він потребує періодичного перекладання з одного боку на інший кілька разів на день і витримки при температурі 13°С. Спочатку з'являється пліснява блакитного відтінку, потім вона світлішає.
Правила подачі
Нарізаному Camembert le Maubert дають трохи підтанути при кімнатній температурі. Подають із багетом, зеленню, горіхами, фруктами. Ідеальний у тандемі з легким червоним вином типу гаме або піно нуар.