Червоний рис популярний в Азії. Вирощується він у Таїланді, на півдні Індії, на острові Шрі-Ланка. Європі червоний рис теж відомий, його вирощують в Італії і на півдні Франції в провінції Камарг.
Раніше цей рис вважали бур'яном, тепер його продають в ресторани. Він дуже полюбився французам за сильний горіховий аромат. Підходить як для гарнірів, так і для салатів.
Чому ж він червоний? Пояснюється все просто - цей рис не шліфований, в ньому збережена оболонка, що має червоний колір за рахунок натуральних рослинних пігментів. Червоний пігмент в рисі є потужним антиоксидантом.
У червоному рисі збережено все корисне, що дано рису природою. Клітковина і зародок, в якому міститься маса корисних речовин, збережені.
Червоний рис є хорошим джерелом вітамінів групи В, вітаміну Е, багатий мінеральними речовинами, в тому числі найважливішими макроелементами - залізом і кальцієм.
Важливий червоний рис і для тих, хто контролює свою вагу! Він багатий харчовими волокнами, складними вуглеводами, а жиру містить невелику кількість.
Спосіб приготування: Рис добре промити, додати в підсолену за смаком воду в співвідношенні рису до води 1: 2.5. Довести до кипіння і накрити кришкою. Варити 20-25 хв. на невеликому вогні. Прибрати з вогню, перемішати і накрити кришкою на 10 хв.