Яблука багаті природними цукрами, органічними кислотами, вітамінами та мікроелементами. Залізо у поєднанні з вітаміном С добре всмоктується у кишечнику, сприяючи профілактиці анемії. Пектини та органічні кислоти м'яко стимулюють діяльність кишечника. Калій та магній зміцнюють серцево-судинну систему. Груша – цінне джерело органічних кислот та харчових волокон. Груша містить вітаміни С, Р та каротин. Крім таких мікроелементів як кальцій, фосфор, калій, груша особливо багата на цинк. Високий вміст фолієвої кислоти покращує кровотворення. Калій, вітаміни групи В і каротин, що містяться в бананах захищають від хвороб серця та судин. Вітамін - С, якого досить багато в бананах, має антиоксидантну дію. Банан сприятливо впливає на органи шлунково-кишкового тракту, діючи як м'яке проносне.