Помело - вид рослин сімейства цитрусових. Його називають по-різному - памела, помела, помпельмус, шедок. Родина помело - Південно-Східна Азія, де він широко обробляється, також є плантації в країнах Вест-Індії, США, Ізраїлі та деяких інших країнах. А найкращі плоди вирощують в Таїланді. Помело відноситься до найбільших фруктам з сімейства цитрусових, розділяючи першість з цитрон. Форма плоду найчастіше округла, але зустрічаються приплюснуті і навіть грушоподібні екземпляри, шкірка - гладка, а колір в залежності від сорту і стиглості може бути від блідо зеленого до яскраво-жовтого. Помело вкритий товстою шкіркою, а м'якоть розділена на часточки. На відміну від грейпфрута, з яким його часто плутають, чистка помело не представляє особливої праці: шкірка легко видаляється за допомогою ножа, потім часточки відокремлюються одна від одної і кожна вільно очищається від плівки. М'якоть зеленувата, жовтувата, рожева або червона з характерним ароматом і солодким смаком, рідко з невеликою гіркотою. При кімнатній температурі цілий плід помело можна зберігати до 1 місяця, а очищені - тримати в холодильнику і вжити в їжу протягом трьох днів.