Осетрина в будь-якому вигляді вважається делікатесом. Осетер холодного копчення зберігає високі поживні властивості, калорійність, містить корисні риб'ячі жири, вітаміни, цінні рибні білки і амінокислоти. Осетрове м'ясо на 98% засвоюється організмом. Переваги технології холодного копчення виражаються в здатності зберегти, зробити більш яскравими смакові якості, не ущемляючи корисних властивостей риби. Тушки піддають тепловій обробці при температурі не більше 30 градусів. З цієї причини калорійність збільшується незначно, при цьому зберігаються поживні властивості. У складі осетра холодного копчення також багато вітамінів, мінеральних речовин, цінного білка, амінокислот. Примітно, що м'ясо осетрини настільки ніжне, що практично повністю засвоюється організмом (відсоток засвоюваності доходить до 98).