Жамбон Mossieur Polette
Байонська шинка, також звана жамбоном, дуже популярна серед поціновувачів м'ясних делікатесів. Південно-західна частина Франції стала батьківщиною цієї страви. Що примітно, терміну присвоєно категорії PGI та PDO із захищеною географічною вказівкою та найменуванням місця походження. Жамбон – це шинка, але не кожна шинка – це жамбон.
Особливий делікатес
Рецептура передбачає використання свинячого окісту як основи. Свинок відбирають із тих, хто випасався на околицях річки Адур. Спочатку клімат цієї гористо-морської місцевості допомагав якісно висушити м'ясо, а потім – добре зволожити його. Особливий раціон годівлі з великим вмістом круп, зернових чи гороху формує чудове м'ясо. Жамбон Mossieur Polette Савойський витримують 9 місяців, перш ніж визнають готовим на 100%.
Ідеальна закуска
М'ясо нарізають тонкими смужками – так воно найбільш гастрономічно привабливе та податливе для формування страв. При подачі поєднання можуть бути різні, залежно від смаків: сири, оливки, виноград. Пиво чи повнотіле вино доповнять смакову картину.