Салямі з трюфелем (Salametto tartufo, salame al tartufo) - це старовинний делікатес роблять за традицією зі свинячого окосту, до якого додається, на останньому етапі обробки, свіжий чорний трюфель.
На вигляд салямі схожа на звичайну ковбасу, можливо навіть трюфель не надто помітний, тому що його достатньо всього лише 0,5% від загальної маси щоб надати ковбасі унікальний запах і смак.
До складу також додають морську сіль, трохи прянощів і мелений чорний трюфель, який змішується з м'ясом окосту, огортаючи його своїми чарівними ароматами.
Смак солодкий і гострий, здатний проникати і ароматний, а ковбаса так і проситься що б ви її нарізали, щоб ще більше виділяти неповторний аромат чорного трюфеля.
Відмінно підійде для дегустації витриманих червоних вин, тому що смак трюфеля притягує келих хорошого вина і навпаки.