Для кращого збереження корисних властивостей продукту капусту броколі не рекомендується готувати більше п'яти хвилин. При звичайному відварюванні броколі втрачає частину корисних властивостей, тому краще готувати її в мікрохвильовій печі на пару, це дозволяє запобігти втраті вітамінів. Відварена на пару, вона залишається хрумкою.
Брокколі готують у клярі, подають із соусом, варять із неї супи, роблять рагу та пюре. Розроблено особливу дієту, яка передбачає вживання цього овочу, як основної страви. Варену броколі подають як гарнір до м'ясних та рибних страв. Вона добре поєднується з птицею та овочами в салатах, запіканках та інших стравах.
Капуста броколі, безсумнівно, є дуже цінним овочем, що підходить для щоденного вживання і благотворно впливає на організм.