Ігристе вино "Крим" біле напівсолодке відноситься до категорії витриманих вин. Воно є продукцією "Артемівського заводу шампанських вин", тепер відомого як "Артемівськ Вайнері", і проводиться з міксу благородних сортів винограду із застосуванням методу "Champenoise" - традиційного методу шампанізації. Для того, щоб забезпечити стабільні смакові якості напою, досвідчені енологи готують кюве, змішуючи в необхідних пропорціях вина, виготовлені з певних сортів винограду. Потім суміш з кюве, тиражного лікеру і чистої культури винних дріжджів розливається в пляшки і витримується при температурі 12-14 ° C в підземних тунелях не менше 12 місяців. Після проведення дегоржажа (видалення осаду) в продукт додається експедиційний лікер, кількість якого і визначає вид ігристого вина.