Будучи морською рибою, тріска містить необхідні нашому організму мікроелементи - фосфор, кальцій, калій, магній і багато інших. Вони зміцнюють кістки, а також покращують роботу мозку і серцево-судинної системи. Філе тріски - один з рекордсменів за вмістом протеїну. Це робить тріску ідеальним стравою не тільки для прихильників здорового харчування, але і для спортсменів. Крім того, тріска містить повний набір всіх необхідних людині амінокислот. На практиці це означає, що ви можете відмовитися від м'яса тваринного походження, замінивши його більш дієтичним продуктом, конкретно - тріскою. Однак слід пам'ятати, що кількість заліза в трісці істотно менше, ніж у м'ясі, тому при схильності до анемії (нестачі заліза в організмі) м'ясо все-таки не повинно повністю виключатися з раціону.