Pecorino Romano Granarolo – твердий італійський сир, характерного блідо-жовтого кольору, виготовлений з овечого молока, у неїстівній оболонці.
Сир Пекорино має компактну, маслянисту текстуру, досить щільну, розсипчасту в розломі.
Смак сиру набуває пікатних ноток у процесі дозрівання від 5-12 місяців.
Сир Пекорино Гранароло містить велику кількість амінокислот, необхідних для організму, а також вітаміни групи В, С, А, Е та РР, а також фосфор та кальцій.
Завдяки твердій текстурі, сир у натертому вигляді можна додавати до безлічі страв: пасти, супи і салати.
Як самостійна закуска, сир, нарізаний скибочками, ідеально поєднується з фруктами, в'яленим м'ясом і свіжим хлібом.
Також можна подати як десерт, додавши до сиру ароматного меду та волоський горіх.