Користь кисломолочного сиру полягає в його складі. Є в ньому вітамін А, С, РР та група В – вони сприятливо позначаються на діяльності всього організму. Завдяки спільній дії фосфору та кальцію, активується процес відновлення та зміцнення кісткової тканини. Також вони покращують стан нігтів, волосся та зубів. Є в кисломолочному сирі і інші мінерали, які необхідні для нормальної життєдіяльності. Варто також сказати про невисоку калорійність цього продукту в порівнянні з іншими сирами, а отже, його можна вживати людям, які стежать за своєю фігурою, худнуть чи страждають від ожиріння.
Сир кисломолочний широко використовується у рецептах різних страв. Його кладуть у салати, закуски, перші страви та в гарніри. Ще цей продукт можна використовувати як самостійну закуску, яку можна урізноманітнити різними наповнювачами, наприклад, зеленню, горішками, каперсами, медом та іншим.