Trikata Tilsiter - напівтвердий сир, дозрівання якого триває близько трьох місяців, після чого здійснюється сувора перевірка якості і відправка на продаж. Тривалість процесу витримки значно впливає на смакові характеристики продукту, роблячи їх більш витонченими і вишуканими.
Тильзитер можна назвати делікатесним сиром, який знайшов визнання у величезної кількості людей по всьому світу: без нього рідко обходиться як сирна тарілка, так і холодну або гарячу страву. Перед тим, як подати сир на стіл, рекомендується витягнути його з холодильника і залишити «відпочити» близько півгодини. Таке нехитре дію дозволить дегустації пройти ще більш приємно, так як смак сиру після 30-хвилинної витримки проявить себе багатшими і повніше. Вживати Тильзитер можна з житнім або коричневим хлібом, що є прекрасним варіантом для поєднання з пивом. Крім цього, сир добрий в складі салатів, пирогів і соусів (в розплавленому вигляді), а також в компанії з картоплею.
Ласощі володіє світлим, жовтуватим відтінком. Текстура його твердоватим, що має тріщини і нерівні дірочки. Колір скоринки близький до коричневого. Виготовляти цей сир прийнято з коров'ячого молока.