Сулугуні — солоний грузинський сир з яскраво вираженим кисломолочним, трохи солонуватим смаком і ароматом, з шаруватою, еластичною і щільною консистенцією. Входить до групи розсільних сирів, які є одним з різновидів твердого сиру. Сулугуні - низькокалорійний сир, насичений корисними речовинами: калій, залізо, магній, фосфор, натрі, також до складу сиру входить кальцій та вітаміни групи В. Такий продукт нормалізує обмінні процеси в організмі. Вчені довели, що він покращує клітковий метаболізм та виводить холестерин із крові. Його вітамінно-мінеральний склад допомагає стабілізувати серцево-судинну систему. Велика користь від сиру і в тому, що він відмінно тамує голод, є ситним. Слабосолоний сир можна давати дітям віком від трьох років.