Сир Рокфор - делікатесний французький сир, класичний представник продуктів з блакитною пліснявою, виготовлений з овечого молока (породи Лакон, манек і баско-беарнез). Особливість полягає в тому, що дозрівання Рокфора відбувається в спеціальних гротах у вапняку, на дубових полицях при хорошій аерації. Цей сир відрізняється білою, розсипчастою і злегка вологою м'якоттю, посмугованою характерним зеленим візерунком з цвілі. Рокфор володіє також специфічним ароматом і смаком, в якому досить сильно відчувається присмак масляної кислоти, а зелені прожилки додають гостроти. Смак Рокфора розкривається поступово: спочатку він здається досить м'яким, потім солодкуватим, потім відчувається присмак димки, і, нарешті, виявляється весь солоний смак. У Рокфора немає скоринки - зовнішня сторона також їстівна і солона.