Чудовий італійський сир з блакитною пліснявою. Знаходиться він в пластиковій вакуумній упаковці. Цей продукт вперше був виготовлений в середні століття в Ломбардії. Його структура досить м'яка, сам він білого кольору з характерними смугами благородної цвілі. При виготовленні горгонзоли в сир з коров'ячого молока вводять пеніцилінову цвіль і ферменти, рівномірно розподіляючи їх кількість невеликими ін'єкціями. Час дозрівання цього продукту становить від 2 до 4 місяців. Маркування на упаковці Dolce означає, що це молодий солодкуватий сир, один з різновидів горгонзоли. За легендою вперше цей продукт виник, коли молодий пастух спробував вражений пеніциліном сир і поділився цими ласощами зі своїми односельцями, яким він теж сильно сподобався. З тих пір його почали виробляти, штучно вражаючи грибком. сир Igor Gorgonzola Dolce в кулінарії найчастіше використовується як окрему страву. до нього прийнято подавати білі вина і шампанське . У середземноморської кухні цей сир дуже поширений, він присутній в холодильнику практично кожної сім'ї. Горгонзола вважається національним продуктом Італії.