Пармезан Rokiskio Gojus
Серед твердих сирів пармезан заслужено займає одне з провідних місць. Цей сорт сиру на слуху у всіх, не лише поціновувачів. Назва захищена за стандартом DOP (категорією походження). Цікавим є факт, що початкова назва сиру – парміджано. А слово «пармезан» стало адаптивною альтернативою, яка прийшла від французів, що популяризували цей сорт не менше, ніж італійці.
Особлива рецептура
Довге визрівання (від 1 до 3 років) забезпечує особливу ламку текстуру. Ознака гарного пармезану – край, що розпадається на дрібні крихти при нарізанні. Для одного кілограму продукту потрібно 16 л молока. Через рік витримки сиророби перевіряють якість. Якщо вона не відповідає чітко визначеним стандартам, на продукт ставиться тавро. Це потрібно для того, аби мати змогу продати його, але не під ім'ям пармезану – адже кінцевий результат все ж трохи інший.
Найкращий додаток до пасти
Будь-яка паста може стати ще кращою, якщо притрусити її крихтою парміджано. Те ж саме стосується піци, салатів і супів. Сир добрий і соло: волоські горіхи та скибочки груші лише підкреслять його вишуканий смак.