Користь сайри криється в підвищеному вмісті ненасичених жирних кислот омега-3 і омега-6. Вони благотворно впливають на функцію серцевого м'яза, покращують тонус судин, нормалізують жировий обмін, піклуються про здоров'я шкіри, нігтів і волосся. Крім того, ненасичені жирні кислоти, розріджуючи кров, зменшують ризик утворення тромбів і покращують зір. Більш того, при регулярному вживанні сайри легше проходять алергічні захворювання на зразок астми і дерматиту.
У сайрі міститься досить багато калорій, близько 200 ккал на 100 грамів продукту, це приблизно в три рази вище, ніж в минтай. Але при цьому це вкрай корисні калорії. Вуглеводів в сайрі немає зовсім, зате є білки і жири. У жирі сайри містяться вітаміни групи В, D, А, з корисних мінералів можна відзначити кальцій, натрій, фосфор, калій, фтор і магній.