Мангольд має і лікувальні властивості. Його дуже корисно вживати при захворюванні на діабет, анемією, сечокам'яної хвороби, підвищеному тиску. Вживання його в їжу покращує роботу печінки, серцево-судинної системи, сприяє зростанню дітей, стимулює діяльність лімфатичної системи і підвищує стійкість організму проти простудних захворювань. Мангольд також рекомендується вживати проти променевої хвороби. Кашка з кореня Мангольд є хорошим засобом проти облисіння.
Мангольд використовується в кулінарії різних країнах світу для приготування різноманітних страв. Це смачне і цілюща рослина дуже корисно при ожирінні, діабеті, нирково-кам'яної хвороби, анемії. У кулінарії використовують молоде листя і черешки, поки вони соковиті і не загрубелі.