Салака відрізняється від оселедця, нереститься в Атлантичному морі, низьким вмістом жиру, що підійде для людей, які ведуть здоровий спосіб життя. Вона є прекрасним продуктом для приготування копченостей, солінь і маринадів.
Як і будь-який інший морепродукт, салака містить в собі амінокислоти і Омега-3 жирні кислоти, які борються зі збільшеним вмістом холестерину в крові, запобігаючи появі атеросклеротичних змін в судинах. Вживання салаки в їжі поліпшить роботу серцево-судинної системи, нормалізує кров'яний тиск, зніме запальні процеси в суглобах, поліпшить зір, сприятиме більш успішній роботі мозку. Крім того, Омега-3 є прекрасним антиоксидантом, що зміцнює імунітет, виводячи з організму вільні радикали та інші отруйні речовини.