Сьогодні Havana Club - єдина марка справжнього кубинського рому, відома у всьому світі. Від Європи до Південної Америки вона символізує собою благородство, традиції і пристрасть, втілені в кубинському ромі.
Маестро ронерос - хранителі духу рому "Гавана Клаб". Вони відповідають за кожен крок процесу приготування, від відбору цукрової тростини до розливу по пляшках. З особливою любов'ю, терпінням і ретельністю вони спостерігають за процесами купажування і витримки рому, строго дотримуючись всіх традицій приготування кубинського рому. Вони зберігають таємницю одного справжнього кубинського скарби - рома найвищої якості, приготованого з добірних інгредієнтів з дотриманням шляхетних традицій. Щоб стати справжнім маестро Ронер, необхідно приблизно 15 років практичної підготовки - період, за який досвідчені маестро ронерос передають учням свої знання.
Кожен маестро Ронер залишає свої творіння на витримку, щоб наступні покоління змогли використовувати їх для приготування ще кращого витриманого рому.
Сьогодні Дон Хосе Наварро, головний маестро Ронер "Гавана Клаб", і його команда виконують кожен крок цього унікального процесу, тим самим забезпечуючи дотримання всіх традицій приготування кубинського рому і досягнення найвищої якості рому "Гавана Клаб". "Ром - це не просто поєднання якихось воолшебних інгредієнтів, це культурна спадщина, що передається від одного маестро Ронер до іншого, від серця до сердцуе, від кубинця кубинцеві", - пояснює Дон Хосе Наварро.