Переваги коричневого рису оцінили прихильники здорового харчування - справа в тому, що в процесі обробки він зберігає поживну висівковій оболонку, яка і надає йому світло-коричневе забарвлення. Це і дозволяє коричневого рису мати легкі горіхові нотки. Нешліфований рис відрізняється яскравим вираженим смаком і неповторним ароматом. Такий рис зберігається недовго через те, що в його зернах залишається маслосодержащей оболонка, багата вітамінами групи в, мінералами, клітковиною і фолієвою кислотою, а також фосфор, цинк, мідь і йод.
Спосіб приготування: Рис добре промити. Варити бажано в товстостінній каструлі. Додати в підсолену за смаком воду в співвідношенні рису до води 1: 2.5. Довести до кипіння і накрити кришкою. Варити 20-25 хв на невеликому вогні. Прибрати з вогню, перемішати і накрити кришкою на 10 хв.