Персик - назва виду плодових дерев і однойменних фруктів. Відомо, що персики одне з найдавніших рослин культивованих людиною. Зараз точно невідомо де саме знаходиться батьківщина персиків, але на думку багатьох учених такої дивної є Китай, що побічно підтверджується зустрічається в північному Китаї (недалеко від Пекіна) його дикої формою. В наші дні персики - це важлива галузь сільського господарства багатьох субтропічних і помірно теплих країн. Його розводять в теплих областях Європи, Америки, Азії, широко поширений на півдні України і в Криму. Плід персика має овальну або округлу форму, з характерною борозенкою на одній зі сторін. Залежно від сорту шкірка може бути як бархатистою, густо вкрита ворсинками, так і голою, а її колір може бути жовто-зеленим, жовтим, жовто-червоним або червоним. М'якоть стиглого персика соковита і солодка на смак, жовтуватого кольору, також є плоди з білястої, жовто-червоної і навіть червоною м'якоттю, усередині якої знаходиться велика кісточка, покрита глибокими борозенками. У більшості сортів маса плода досягає 200 г, хоча окремі екземпляри можуть досягати ваги в 400-500 м Стиглі плоди персика містять: цукру (до 15%), органічні кислоти (хінна, яблучна, винна, лимонна і ін.), Ефірну олію , мінеральні речовини (калій, кальцій, залізо, мідь і інші), аскорбінову кислоту (вітамін С), вітаміни групи В, провітамін А, пектинові речовини. Плоди персика містять велику кількість каротину, особливо желтоокрашенние сорти.