Ця риба багата калієм, фосфором, магнієм і селеном - вони містяться в палтусі в значних кількостях. Вітаміни D, В, Е, а також нікотинова і глутамінова кислоти теж можна віднести до переваг цієї риби. Однак, мабуть найцінніше - Омега-3 жирні кислоти, що містяться в палтусі в різних поєднаннях.
Поєднання вітамінів і фолієвої кислоти, характерне для палтуса, допомагає знизити рівень гомоцистеїну в крові, ніж зменшує ризик утворення атеросклеротичних бляшок на судинах. Мінеральні речовини допомагають боротися з вільними радикалами, які можуть пошкодити мембрани клітин і спровокувати пухлини.
Цікава властивість палтуса - здатність виробляти детоксикацію організму. Адже в ньому є селен, який підтримує хороший стан печінки. А вона, в свою чергу, забезпечує організм чистою кров'ю, позбавляючи його від шлаків і отрут.