Ядра кедрового горіха багаті вітамінами групи B, вітамінами E (у вигляді альфа-токоферолу) і K, а також залізом, фосфором, цинком, магнієм, міддю і особливо марганцем. У них високий вміст жиру, як у всіх горіхах. 100 грамів горіхів на третину задовольняють добову потребу людського організму в білку; крім того, білок кедрових горіхів відрізняється від більшості продуктів підвищеним вмістом лізину (до 12,4 г / 100 г білка), метіоніну (до 5,6 г / 100 г білка) і триптофану (3,4 г / 100 г білка) - найбільш дефіцитних амінокислот. Кедрові горіхи здавна широко застосовуються в народній медицині, а рекомендації до їх лікувального застосування аналогічні рекомендаціям по вживанню горішків європейської та італійської кедрових сосен, даними ще Авиценной, Біруні, Амасиаци і ін.