Мікрогрін гороху багатий вітамінами та мінералами. Одна порція – 1 чашка (приблизно 100 г) мікрозелені гороху має низьку калорійність і відносно багато білка.
В мікрозелені соняшника міститься багато білка з 8 незамінними амінокислотами, вітаміни A, B1, B3, B5, B6, B12, B15, у великій кількості вітамін C. Також є вітаміни D, E, F, H, K, холін, фолієва кислота, інозит, кальцій, кобальт, мідь, йод, залізо, магній, марганець, фосфор, калій, селен, кремній, натрій, сірка і цинк. Листочки мікрогріну соняшника містять дуже багато хлорофілу і клітковини.
Мікрозелень люцерни містить багато вітамінів, мінералів і поживних речовин. До складу мікрозелені люцерни входять вітаміни групи В: В1, В6, В12, вітаміни С, D, Е і К, а також велика кількість бета-каротину. З мінералів, що містяться в люцерні, заслуговують на особливу увагу залізо, калій, марганець, фосфор і кальцій.
Мікрозелень редису має яскраве зелене листя і фіолетові стебла, приємно пекучі на смак. Покращує травлення, містить багато вітаміну С, сірки, саме тому має загальнозміцнювальну вплив на організм, покращує стан шкіри і волосся. За смаком мікрозелень редису схожа на свіжезірваний редис, соковита і приємно пекуча. Листя має структуру подібно шпинату, але більш стійку.