Однією з примітних особливостей риби марлин є те, що її м'ясо в сирому стані має червонуватий відтінок, який в процесі термічної обробки змінюється на рожево-палевий. Для нього властива досить щільна і пружна консистенція, а також дуже приємні смакові якості. Через підвищеного вмісту жиру м'ясо риби іноді здається лакованим або покритим глазур'ю.
У складі риби марлин присутня значна кількість корисних речовин - зокрема, фосфору, цінних жирних кислот омега-3, а також деяких вітамінів. Завдяки цьому, дану рибу рекомендується вживати в цілях захисту від багатьох захворювань серцево-судинної системи. Крім того, страви, приготовані на основі цієї риби, здатні значно поліпшити настрій і забезпечити надійний захист від депресивних станів.