Kahlúa є найпопулярнішим кавовим лікером у світі. Історія цього напою така ж темна і загадкова, як його темна непрозора пляшка, в якій він подорожує. Батьківщина Kahlúa – Мексика, якщо цьому міжнародному продукту взагалі можна визначити батьківщину. Заснований у 1950-х в Мексиці, Kahlúa – це вишуканий, чуттєвий та загадковий лікер. Добірні зерна кави Арабіка, найкращі сорти рому та солодкої, ароматної ванілі – ці інгредієнти складають разом чудовий смак Kahlúa.
Для виробництва лікеру Kahlúa використовуються тільки найкращі, добірні та зібрані вручну зерна кави Арабіка, вирощені на висоті 900 – 1400 метрів у субтропічному кліматі Мексики, який є ідеальним для кави цього сорту. До того ж тінь дерев захищає зерна від сонця, допомагаючи їм повільно розкрити свій смак. Кава збирається вручну, що дозволяє відібрати лише найякісніші зерна. Далі вони обсмажуються спеціальним чином, перемелюються і поміщаються в киплячу воду в певних пропорціях ідеального рецепту кави, який потім охолоджується і змішується із заздалегідь приготовленим мексиканським ромом вищої якості.
На основі лікеру Kahlúa робляться холодні та гарячі коктейлі. Також його використовують як інгредієнт у рецептах різних страв. На даний момент відомо понад 228 різних коктейлів із використанням Kahlúa.