Кефір - це найстаріший кисломолочний продукт. Його цілющі властивості були відомі ще в давнину. Виробляється кефір з пастеризованого молока шляхом сквашування його закваскою, приготовленої на чистих культурах молочнокислих мікроорганізмів. Злегка кислий і гострий смак кефіру надає газ, що виділяється в процесі бродіння, що протікає під впливом молочно-кислих бактерій. Існує кілька видів кефіру, відрізняються вони по жирності, але всі вони дуже корисні для організму. Особливо корисний кальцій, у великій кількості міститься в кефірі. Кефір 0,5% кефір рекомендується людям, які дотримуються нежирної дієти, адже в ньому міститься всього лише 30 ккал на 100гр. Такий кефір дуже легко і швидко засвоюється.