Хлібці готують з цілих зерен і злаків - пшениці, жита, гречки та інших. Щадні технології, застосовувані при виробництві всіляких хлібців, дозволяють зберегти в них максимальну кількість вітамінів і мінеральних речовин,
присутніх в цілісному зерні. Крім того, хлібці - це хороше джерело легко засвоюваного рослинного білка. Цікаво, що хлібці і звичний всім хліб практично однаково калорійні. Однак якщо калорії з хліба засвоюються організмом легко і невимушено, то на хлібці йому доводиться витрачати набагато
більше зусиль. Хлібці гарні для всіх, хто прагне до здорового способу життя. Адже вони дуже корисні, тому що містять вітаміни В1, В2, Р, каротин, мікроелементи Na, К, Са, Mg, Fe. Хлібці рекомендуються при гіпертонічній хворобі, атеросклерозі, втраті крові, захворюваннях підшлункової залози, ожирінні. Вони виводять з організму шлаки, радіонукліди та солі важких металів, регулюють перистальтику кішківнику.