Ці смачні гриби багаті на вітаміни D2 і комплекс вітамінів В, вони підтримують імунну і позитивно впливають на нервову системи. Завдяки великому вмісту всіх основних мінеральних речовин, гриби благотворно впливають на роботу всього організму.
Білки становлять близько 35% усіх корисних компонентів, що входять до складу ерінгу. Крім того, включення даного продукту в раціон дозволить легко вивести з організму солі, шлаки, а також токсини, які ускладнюють процес правильного засвоєння корисних компонентів з їжі. Ерінги містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають попередити та зупинити розвиток ракових клітин. Крім того, якщо вживати даний продукт в їжу регулярно, можна відчути на собі його протизапальну, тонізуючу та імуностимулюючу дію.
На думку багатьох кулінарів, ерінги – найсмачніший гриб, що має тонкий, ніжний аромат, схожий на горіх кешью. Після термічної обробки капелюшки та ніжки гриба не втрачають своїх корисних якостей. У супах ці гриби дають чудовий прозорий бульйон, вони незмінно гарні у свіжому вигляді у різноманітних салатах, їх подають як основну страву та гарнір. Білий степовий гриб можна сушити, смажити, тушкувати та готувати на грилі.