Форель Норвегія на вагу
Ціла тушка з головою – чудовий варіант норвезької рибки, що дозволяє розширити поле своїх кулінарних експериментів та форматів подачі страв. Має великий попит у ресторанах, адже з неї можна створити масу делікатесів. А ви з легкістю зробите їх удома – головний інгредієнт перед вами.
Чим корисна риба
Якщо шукаєте продукт, багатий на амінокислоти – червона риба підходить ідеально. У форелі також багато вітамінів: B12, А, D. А ще вона є хорошим джерелом кислоти Омега-3 – природного антидепресанту та регулятора процесів ЦНС, що знижує ризик виникнення атеросклерозу.
Що приготувати із форелі
Запікати, поєднувати з травами та овочами, фаршувати, смажити – ця риба смакує в будь-якому вигляді. Один із рецептів рекомендує шеф Євген Клопотенко: у ньому очищену форель запікають на листі, попередньо поклавши на овочі. Так вони просочуються її жиром і стають ще смачнішими. Подають страву після того, як полили соком половинки лимона.